Unelmat ovat valo horisontissa - annatko sinä itsellesi luvan unelmoida?

12.07.2022

Uskomukset ovat mielemme luomia käsityksiä, yleistyksiä ja asenteita. Ne ovat ajan ja kokemustemme myötä muuttuneet mielessämme tosiksi. Uskomukset ovat muodostuneet siitä, mitä meille on sanottu, mitä olemme oppineet ja millaisissa yhteisöissä olemme toimineet. Osa uskomuksista toimii meidän eduksemme, mutta osa rajoittaa meitä merkittävästi. Näitä uskomuksia kutsutaan rajoittaviksi uskomuksiksi. Uskomukset ovat meille sisäisesti totta niin kauan kun emme pysähdy tarkastelemaan niitä kriittisesti, purkamaan meitä pienentäviä ja rajoittavia tarinoita, joita kerromme itsellemme ja muille. Rajoittavat uskomukset voivat rajoittaa myös unelmointiamme.

Kuulostaako jokin seuraava tutulta?

  • Tullakseen joksikin minun pitää olla erittäin hyvä tai muuten on turha edes haaveilla siitä (en ole missään tarpeeksi lahjakas).
  • Unelmani voivat olla typeriä (mitä muutkin ajattelevat; enhän ole riittävän lahjakas).
  • Minun on turha unelmoida, koska epäonnistun kuitenkin (ja lahjattomuuteni paljastuu).
  • Unelmaelämä ei ole mahdollista minulle (vain lahjakkaat voivat saavuttaa jotain upeaa).
  • Unelmointi on ajan haaskausta (vain lahjakkuudella on merkitystä).

Myönnän, että olen aikaisemmin väheksynyt unelmointia, jota pidin lähinnä vaaleanpunaisena pilvihattarana ja ajan tuhlaamisena. Keskityinkin tavoitteiden rakentamiseen ja saavuttamiseen, mikä tuntui itsestäni paljon tehokkaammalta. Taaksepäin katsoessani huomaan kuitenkin, että useat tavoitteet, jotka olen saavuttanut, ovat kummunneet minun ulkopuoleltani. Ne ovat olleet jonkun muun odotuksia, jotka olen ottanut omakseni.

Vakava sairastuminen opetti minulle, että elämä on liian lyhyt siihen, että elän elämääni siten, kun ajattelen, että se kuuluisi elää - tai niin, etten voisi unelmoida tai että pitäisin itseäni lahjattomana. Halusin antaa itselleni luvan selvittää, mitä minä oikeasti haluan. Halusin myös alkaa uskoa siihen, että kaikki on mahdollista myös minulle.

Ensimmäinen unelmani, jolle annoin mahdollisuuden, oli se, että minusta tulee sisustussuunnittelija. Tuo unelmani vaihtui kuitenkin toiseen. Ja se on oikeastaan aika ihanaa, että unelmia voi syttyä kuin tähtiä taivaalle, ja osa niistä voi sammua, mikä sekin on ok. Emme tässä hetkessä välttämättä vielä näe, mitä kaikkea kohti meidän on mahdollista kulkea (rajoittavat uskomukset toimivat tehokkaana jarruna). Esimerkiksi en voinut kuvitellakaan, että minusta voisi tulla joogaopettaja. Olen aina ajatellut, etten minä voisi opettaa joogaa, sillä en osaa tarpeeksi hyvin - vaikka ajatus on kiehtonyt minua vuosia. Niin vain olen nyt ilmoittautunut kundaliinijoogaopettajakoulutukseen ja huomaan, miten se on sytyttänyt ison valon horisonttiini jo nyt, vaikka koulutus alkaa vasta tammikuussa.


Miksi unelmointi on tärkeää?

Olen itse saanut todistaa, miten tärkeitä unelmat ovat - ne vahvistavat voimavaroja, lisäävät luovuutta, inspiraatiota ja hyvinvointia, ne todella ovat kuin valo horisontissa. Unelmoinnissa alitajuntasi eli tiedostamaton mielesi pääsee työskentelemään ilman rajoituksia. Pääset myös kosketuksiin sisimpäsi kanssa; mitä sinä todella haluat elämältä, mikä on sinun kutsumuksesi. Unelmat eivät tunne haasteita, puutteita ja rajoituksia ja voivat siten lähteä suorastaan lentoon. Pelkästään tavoitteita asettamalla ja järkevää mieltä käyttämällä et välttämättä kuule sisäistä johdatusta. Toki tavoitteet ovat tärkeitä - niiden kautta unelmat muuttuvat todeksi. Tavoitteet ja unelmat ovat valintojesi takana jokainen päivä. Siksi ei ole yhdentekevää, mistä sinä unelmoit ja millaisia haaveita sinä sallit itsellesi.

Kutsun unelmien valoa sydämen majakaksi. Mitä kirkkaampina unelmasi palavat, sen helpompi sinun on ylittää mielesi esteet eli rajoittavat uskomukset, pelot ja muut esteet kulkiessasi kohti päämäärää. Tavoitteet ja unelmat tekevät myös läsnäolevasta hetkestä kirkkaamman. Unelmista nauttiminen tässä hetkessä vaikuttaa tulevaisuuteesi. Jos pystyt tuntemaan jonkun tunteen aidosti ja voimakkaasti tässä hetkessä, luot elämääsi lisää juuri niitä asioita, jotka herättävät sinussa tuon saman tunteen. Samankaltaisuus vetää puoleensa eli myönteiset ajatukset keräävät myönteisiä asioita ja se mihin keskityt, vahvistuu. Alat vetämään puoleesi unelmiasi.

Tässä viisi vinkkiä unelmointiin:

  1. Ota unelmoinnille oma tila ja aika
  2. Unelmoi itsesi perille ja keskity siihen, missä haluat olla. Sinun ei tarvitse tietää askeliasi unelmaasi, looginen mielesi asettaa todennäköisesti vain rajoitteita tai esteitä.
  3. Harjoittele näkemään mahdollisuuksia uhkien sijaan, se mihin keskityt vahvistuu.
  4. Kuvita unelmasi mielessäsi tai konkreettisesti esimerkiksi pahville leikattujen lehtileikkeillä ja jätä tulevaisuuden karttasi esille niin, että voit katsella sitä joka päivä. Sillä tavoin kartta vaikuttaa alitajuntaasi ja alkaa ohjata toimintaasi haluttuun suuntaan.
  5. Kun unelmat on selvillä, ota tietoinen mieli eli järki, avuksi tavoitteiden asettamiseen. Mitä voit tehdä tänään, huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa jne. päämäärääsi pääsemiseksi?

Halusin luoda sinulle selkeän ja ihanan tavan lähteä unelmoimaan, siksi loin Sydämen Majakka -Workshopin. Sydämen Majakka -Workshop auttaa sinua selkeyttämään omia tavoitteitasi ja unelmiasi. Kun tiedät, mitä haluat ja mikä on sydämesi kutsu, voit kääntyä kohti haaveitasi, ottaa askelia niitä kohti ja tehdä unelmistasi lopulta totta!

Voit osallistua workshoppiin joko keskiviikkona 17.8.2022 klo 17.30 alkaen tai sunnuntaina 21.8.2022 klo 13 alkaen. Workshopin kesto on kolme-neljä tuntia riippuen siitä, kuinka kauan karttojen tekemiseen menee. Workshop pitää sisällään kaksi meditaatiota, ohjatun Sydämen Majakka -kartan tekemisen sekä Sydämen majakka -työkirjan, jonka avulla pääset asettamaan konkreettiset tavoitteet ja askeleet kohti päämäärääsi.

Lue lisää kilkkaamalla tästä: