Valopunos syntyi valon kosketuksesta

12.12.2021

Meidän kaikkien sisimmässä on valo ja valtava voima. Elämänpolkumme on vain saattanut haalistaa tuota valoa tai peittää sen kokonaan. Olemme jopa voineet muodostaa ympärillemme panssarin ikään kuin suojaamaan sisimpäämme. Tämä kotelo ei kuitenkaan tuo sisäistä turvaa vaan vie kauemmaksi omasta sydänyhteydestä ja voimasta. Kun emme ole kosketuksissa sisimpäämme emmekä tunne olevamme turvassa itsessämme, päädymme etsimään turvaa, onnea ja rakkautta itsemme ulkopuolelta. Päädymme kenties suorittamaan elämäämme, miellyttämään muita ja onnemme tulee riippuvaiseksi ulkoisista tekijöistä kuten siitä, mitä omistamme ja millaisia asioita ja ihmisiä ympärillämme on. Jossain vaiheessa voimme havahtua, että kaikesta huolimatta olomme on tyhjä - jotain olennaista tuntuu puuttuvan ja tunnemme jopa olevamme eksyksissä.

Kaikki on kuitenkin jo sinussa ja meistä jokaisen on mahdollista löytää reitti omaan sisimpään uudelleen. Astuminen kohti omaa sydäntä on rohkeaa, sillä matkalla tulet kohdanneeksi sen, mikä valon tiellä on ollut ja mitä kotelo pitää sisällään. Aina se ei ole mukavaa mutta sukellus itseensä on todella palkitsevaa. Saat pala kerrallaan tietää kuka sinä olet, mistä sinä oikeasti unelmoit, mikä saa sinut loistamaan, mikä estää sinua kulkemasta kohti unelmaelämää ja esimerkiksi millaisia rajoittavia uskomusmalleja sinulla on. Samalla opit myös laskeutumaan turvaan ja läsnäoloon itsessäsi sekä rakastamaan itseäsi kaikkine puolinesi; itsemyötätunnon ja lempeyden harjoittelu on erityisen tärkeää matkalla kohti säkenöivää sinua.

Tärkein avain
joka sinun tulee löytää
on se joka sopii sydämeesi

Tärkein ovi
joka sinun tulee avata
on se joka avautuu itseesi

Tärkein polku
joka sinun tulee kulkea
on se joka johtaa sinut rakastamaan
sekä valoa että varjoja sinussa.

Kaikki muut tiet
löytyvät sen jälkeen.

~ Marju Pakkanen

Minä uskalsin särkyä ja kohdata itseni runouden avulla. Oivalsin, että ajatus siitä, ettei minulla olisi siipiä, olikin ainoastaan yksi monista omista rajoittavista uskomuksistani. Minun siipieni havinan voi aistia tällä sivustolla. Valopunos syntyi rakkaudesta valoon ja auttamiseen. Oma vakava sairastuminen ja lopulta uupuminen vei minut oman sydämen äärelle. Tiedän että minun tuli kulkea tämä vaikea tie, jotta osaan olla tukenasi sinun polulla kohti sisimpääsi. En voi kulkea matkaa puolestasi mutta minä voin auttaa sinua löytämään kosketuksen omaan sisäiseen viisauteesi ja voimaasi. Sinun ei välttämättä tarvitse edes tietää, mihin asiaan valmennusta haluat - riittää, että tunnet olevasi valmis muutokseen ja omat voimavarasi mahdollistavat pienen pienten tai suurempien askelien ottamisen. Voit toki tulla luokseni myös hakemaan tukea johonkin yksittäiseen asiaan, esimerkiksi työelämään, liikuntaan tai yleiseen hyvinvointiisi liittyen. Kuunnellaan, mitä sisimpäsi kuiskii ja miten sinä voisit saada valosi loistamaan kirkkaammin. 

Sinua varten,

Marju
Tuleva LCF Life Coach®