Olen Marju

Olen kasvatustieteen maisteri, LCF Life Coach® sekä mindfulness tunnetaitovalmentaja. Olen myös Solar Fusion Treatment (SFT) energiahoitaja (taso 2), Reikihoitaja (taso 1) sekä opiskelen kundaliinijoogaopettajaksi (valmistun tammikuussa 2024) sekä näkijäksi ja energiahoitajaksi Diana Nazerovan opissa. Olen opiskellut kasvatuspsykologian perusopinnot, jotka pohjautuvat positiiviseen psykologiaan sekä luen säännöllisesti henkiseen hyvinvointiin ja kasvuun liittyvää kirjallisuutta. Ammennan valmennuksissani monipuolisesti laajaa osaamistani.

Aivolisäkkeestäni leikattiin kesällä 2020 kysta. Kaiken murheen, pohjattoman väsymyksen ja pelkojen keskellä aloin kirjoittamaan runoja. Paperille piirtyvät sanat avasivat minulle sellaisen ulottuvuuden, jota en ymmärtänyt itsessäni olevan. Vaikka leikkaus vaurioitti aivolisäkettäni niin, että sairastan aivolisäkkeen vajaatoimintaa usean hormonin osalta, ajattelen leikkauksen olleen siunaus. Se pysäytti minut arvokkaimman äärelle - itseni. Olin tiedostamatta elänyt elämääni pelkojeni kautta, niiden pienentämänä ja niiden ohjaamana. Luulin, että elämä kyllä kannattelisi minua, kunhan itse pitäisin huolen siitä, että pärjäisin yksin, pysyisin vahvana ja että eläisin elämäni niin, ettei peloilleni jäänyt tilaa tulla esiin. Suoritin elämää, kulutin voimavarojani ja olin itselleni todella ankara. Vasta totaalisen pysähtymisen kautta oivalsin, että elämän todellisen kannattelun ja turvan voi kokea vasta sitten, kun riisuu ympärilleen rakentamat suojat, päästää irti peloista ja heittäytyy elämän virtaan. Mitä enemmän antaudun, sitä enemmän koen rauhaa ja rakkautta, voin hyvin kaikesta huolimatta. Merkittävää ei ole se, mitä minulle tapahtuu (tai on tapahtunut) vaan se, miten suhtaudun siihen. Ja mitä tietoisempi olen, sitä helpompi monin on valita, kuinka suhtaudun eteeni tuleviin asioihin.


Löydät minut Instagramista @valonkosketuksessa tililtä, jonne olen kuvannut matkaani vakavan sairastumisen kautta henkiseen heräämiseen ja lopulta sydänpolulleni, jolla kulkiessani Valopunos sai alkunsa. Oma sairastuminen ja opintoni ovat opettaneet minulle paljon tietoisuuden voimasta, keho-mieli yhteyden tärkeydestä, hengellisyydestä voimavarana sekä sen, kuinka jokainen voi saada sisäisen voiman käyttöönsä, kuinka jokaisella on mahdollisuus kukoistukseen. Sydämeni kutsu on auttaa sinua löytämään sisimmästäsi kirkkaan säihkeen.

Voit lukea tarinani tästä Helsingin Uutisten artikkelista.

Valopunos on syntynyt valon kosketuksesta, halusta tehdä työtä sydämestä käsin ja ohjata ihmisiä löytämään yhteyden sisimpäänsä. Mielikuvassani Valopunos on valoa hohtava verkko, johon sinä voit turvallisesti laskeutua matkalla itseesi. Trampoliinin tavoin se auttaa sinua ponnistamaan omille siivillesi. Valopunoksen logossa on perhosen tuntosarvet. Perhonen kuvaa mielestäni kauniilla tavalla transformaatiota. Huomasin myöhemmin, että logon kuva näyttää myös oinaan sarvilta - olen itse horoskooppimerkiltäni oinas.

Tullakseen kokonaan näkyväksi
on uskallettava avata siivet

on luotettava että se
mitä on ennen pitänyt
liian suurena ja värikkäänä,
onkin kauneinta maailmassa
ja se mikä on tuntunut
liian hauraalta,
onkin se mikä kantaa.

- Marju Pakkanen


 • Kundaliinijoogaopettaja, Chakrapolku® sekä Tie tasapainoon opettaja, Kundaliinijooga Helsinki, valmistuminen tammikuussa 2023
 • Reiki 1 energiahoitaja, lokakuu 2023
 • Mindfulness tunnetaitovalmentja, Jyväskylän kesäyliopisto, huhtikuu 2023
 • SFT Energiahoitajan koulutus, taso 2, Joogakoulu Ong Namo, maaliskuu 2023
 • LCAF Certified Coach®, Life Coach Academy, syyskuu 2022
 • Kasvatuspsykologian perusopinnot (aiheina mm. tunteet, stressi, oppiminen, tunneäly, resilienssi), Lapin avoin yliopisto, heinäkuu 2022
 • Kundaliinireiki -energiahoitaja, Joogakoulu Ong Namo, joulukuu 2020
 • Henkilöstönkehittäjän koulutusohjelma, Management Institute Of Finland MIF, 2016
 • Kasvatustieteen maisteri, Aikuiskasvatustieteen ja työn kehittämisen maisteriohjelma, Helsingin yliopisto, 2010
 • Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiologia, Jyväskylän yliopisto, 2008
 • Fasilitointi- ja valmentavan johtamisen osaamista
 • Lukuisia kursseja, kirjoja ja luentoja henkiseen kasvuun liittyen
 • Olen työskennellyt lähes 10 vuotta HR:ssä muun muassa osaamisen johtamisen, HR-prosessien kehittämisen ja työhyvinvoinnin parissa

"Marju on ihana, lempeä, positiivinen. Olen saanut asioihin ulkopuolista katsontakantaa, joka herättelee itseni ajattelemaan. Minua ei voi muut muuttaa, mutta minulla on itselläni mahdollisuus muuttaa itseäni. Ajatusten herättely on 10+! Lähden joka kerran jälkeen voimaantuneempana ja positiivisin ajatuksin. Minusta parempaa ei ole."