Olen Marju

Olen kasvatustieteen maisteri, LCF Life Coach® sekä mindfulness tunnetaitovalmentaja. Olen myös koulutettu vastuullinen energiahoitaja, Reikihoitaja sekä kundaliinijoogaopettaja. Olen opiskellut kasvatuspsykologian perusopinnot, jotka pohjautuvat positiiviseen psykologiaan sekä luen säännöllisesti henkiseen hyvinvointiin ja kasvuun liittyvää kirjallisuutta. Ammennan kaikessa tekemisessäni monipuolisesti laajaa osaamistani.

Aivolisäkkeestäni leikattiin kesällä 2020 kysta. Kaiken murheen, pohjattoman väsymyksen ja pelkojen keskellä aloin kirjoittamaan runoja. Paperille piirtyvät sanat avasivat minulle sellaisen ulottuvuuden, jota en ymmärtänyt itsessäni olevan. Vaikka leikkaus vaurioitti aivolisäkettäni niin, että sairastan aivolisäkkeen vajaatoimintaa usean hormonin osalta, ajattelen leikkauksen olleen siunaus. Se pysäytti minut arvokkaimman äärelle - itseni. Olin tiedostamatta elänyt elämääni pelkojeni kautta, niiden pienentämänä ja niiden ohjaamana. Luulin, että elämä kyllä kannattelisi minua, kunhan itse pitäisin huolen siitä, että pärjäisin yksin, pysyisin vahvana ja että eläisin elämäni niin, ettei peloilleni jäänyt tilaa tulla esiin. Suoritin elämää, kulutin voimavarojani ja olin itselleni todella ankara. Vasta totaalisen pysähtymisen kautta oivalsin, että elämän todellisen kannattelun ja turvan voi kokea vasta sitten, kun riisuu ympärilleen rakentamat suojat, päästää irti peloista ja heittäytyy elämän virtaan. Mitä enemmän antaudun, sitä enemmän koen rauhaa ja rakkautta, voin hyvin kaikesta huolimatta. Merkittävää ei ole se, mitä minulle tapahtuu (tai on tapahtunut) vaan se, miten suhtaudun siihen. Ja mitä tietoisempi olen, sitä helpompi monin on valita, kuinka suhtaudun eteeni tuleviin asioihin.


Löydät minut Instagramista @valonkosketuksessa tililtä.

Valopunos on syntynyt valon kosketuksesta, halusta tehdä työtä sydämestä käsin ja ohjata ihmisiä vahvistamaan yhteyttä sisimpäänsä. Mielikuvassani Valopunos on valoa hohtava verkko, johon sinä voit turvallisesti laskeutua matkalla itseesi. Trampoliinin tavoin se auttaa sinua ponnistamaan omille siivillesi. Valopunoksen logossa on perhosen tuntosarvet. Perhonen kuvaa mielestäni kauniilla tavalla transformaatiota. Huomasin myöhemmin, että logon kuva näyttää myös oinaan sarvilta - olen itse horoskooppimerkiltäni oinas.

Tullakseen kokonaan näkyväksi
on uskallettava avata siivet
on luotettava että se
mitä on ennen pitänyt
liian suurena ja värikkäänä,
onkin kauneinta maailmassa
ja se mikä on tuntunut
liian hauraalta,
onkin se mikä kantaa.
- Marju Pakkanen


 • Näkijä, energiahoitaja, full body orgasm ohjaaja, Amarelia, valmistuminen 05/2024
 • Solar Fusion Treatment® energiahoitaja, 3. eli korkein taso, Joogakoulu Ong Namo / Select Potentials, 3/2023
 • Kundaliinijoogaopettaja, Chakrapolku® sekä Tie tasapainoon opettaja, Kundaliinijooga Helsinki, 01/2023
 • Reiki 2. tason energiahoitaja, 11/2023
 • Mindfulness tunnetaitovalmentaja, Jyväskylän kesäyliopisto, 04/2023
 • LCAF Certified Coach®, Life Coach Academy, 09/2022
 • Kasvatuspsykologian perusopinnot (aiheina mm. tunteet, stressi, oppiminen, tunneäly, resilienssi), Lapin avoin yliopisto, 07/022
 • Kundaliinireiki -energiahoitaja, Joogakoulu Ong Namo, 12/2020
 • Henkilöstönkehittäjän koulutusohjelma, Management Institute Of Finland MIF, 2016
 • Kasvatustieteen maisteri, Aikuiskasvatustieteen ja työn kehittämisen maisteriohjelma, Helsingin yliopisto, 2010
 • Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiologia, Jyväskylän yliopisto, 2008
 • Fasilitointi- ja valmentavan johtamisen osaamista
 • Olen työskennellyt lähes 10 vuotta HR:ssä muun muassa osaamisen johtamisen, HR-prosessien kehittämisen ja työhyvinvoinnin parissa

"Marju on ihana, lempeä, positiivinen. Olen saanut asioihin ulkopuolista katsontakantaa, joka herättelee itseni ajattelemaan. Minua ei voi muut muuttaa, mutta minulla on itselläni mahdollisuus muuttaa itseäni. Ajatusten herättely on 10+! Lähden joka kerran jälkeen voimaantuneempana ja positiivisin ajatuksin. Minusta parempaa ei ole."