Henkinen valmennus

Vasta itsesi äärelle pysähtymisen ja tarkastelemisen kautta voit tulla tietoiseksi. Tietoisuuden kehittyminen on prosessi, jossa kasvatat ymmärrystä itsestäsi, ympäristöstäsi sekä henkisestä ja fyysisestä maailmasta. Tietoisuus on avain muutokseen. Siihen, mitä et näe itsessäsi, sitä et voi muuttaa.

Usein tarvitsemme toisen ihmisen avuksi pysähtymiseen. Hän toimii meille ikään kuin peilinä, jonka kautta meidän on mahdollista nähdä itsemme aidosti. Anna minun auttaa sinua pysähtymään ja näkemään itsesi. Minä kohtaan sinut aina lempeästi ja arvostaen. Tarkoituksena ei ole etsiä virheitä tai puutteita vaan lisätä tietoisuuttasi, vahvistaa yhteyttä sisäiseen viisauteesi ja omaan voimaasi niin, että tarvittava muutos on mahdollista. Tarkoituksena on auttaa sinua näkemään, miten ainutlaatuinen sinä olet. Tuen ja motivoin sinua koko yhteisen matkamme ajan.

Käytän henkisessä valmennuksessa monipuolisesti osaamistani niin ratkaisukeskeisenä valmentajana (coaching), mindfulness tunnetaitovalmentajana ja energiahoitajana. Jokainen valmennus on erilainen ja valitsen metodin aina sinun tarpeen mukaan intuitiivisesti.

Valmennettavana sinä valitset teeman, jota käsittelemme yhdessä. Aiheena voi olla esimerkiksi vaikealta tuntuvien tunteiden kohtaaminen, henkisen polun haasteet, merkityksellinen työelämä, arjessa jaksaminen tai terveellisten elämäntapojen ottaminen osaksi arkea. Voit tulla valmennukseen myös niin, ettet tiedä tarkkaan, mihin haluat tukea. Selvitämme yhdessä, mistä juuri sinun olisi hyvä aloittaa matka kohti henkistä hyvinvointia.

Saat valmennuksen jälkeen halutessasi kotitehtävän (tehtäviä), jonka tarkoituksena on auttaa sinua eteenpäin. On tärkeää valita tehtävä niin, ettei matkasta tule suorittamista vaan askel kerrallaan voit antautua yhä enemmän hyväksyvään tietoiseen läsnäoloon.Mindfulness

Erilaisten mindfulnessharjoitusten avulla voin ohjata sinua kohti hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Se on tila, jossa olet tietoinen siitä, mitä itsessäsi tapahtuu (mm. tunteet, tuntemukset ja ajatukset) ja mitä ympärilläsi tapahtuu (mm. muut ihmiset, tilanteet) ja mikä on niiden vaikutus sinuun. Tarkoituksena on vapautua vastustamisesta, mikä on kärsimyksen juurisyy ja hyväksyä kaikki sellaisena kuin se ilmenee olkoon kyseessä sitten jokin tunnetila tai tapahtuma elämässäsi, johon et voi vaikuttaa. Hyväksyminen ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi tehdä muutoksia. Joka ikisessä hetkessä on mahdollisuus muutokseen.

Mindfulnessharjoitusten kautta opit olemaan läsnä itsellesi ja toisille ihmisille, voit pysähtyä läsnäoloon jatkuvan tekemisen ja touhuamisen sijaan. Mindfulness auttaa vähentämään tunnekuormaasi ja lisäämään energiaa arkeen. Se auttaa tunnistamaan omia tunteita ja ajatuksia. Mindfulness myös lisää lempeyttä ja ystävällisyyttä itseä kohtaan - opit ymmärtämään, että sinä tosiaan riität kaikesta huolimatta. Mindfulness on myös hyvä menetelmä irtipäästämiseen ja oman intuition vahvistamiseen.


Coaching

Coaching on ratkaisukeskeinen ohjausmuoto, jossa autan sinua selkeyttämään ja kirkastamaan ajatteluasi ja tavoitteitasi, löytämään strategioita tavoitteidesi saavuttamiseksi sekä vahvistamaan voimavarojasi niin, että saavutat tavoitteesi. Pääset tutkiskelemaan omia ajatuksiasi, uskomuksiasi ja pyrkimyksiäsi. Coaching keskittyy menneen sijaan tulevaan, ongelmien laajan analysoinnin sijaan ratkaisuihin - siihen, mitä kohti sinä haluat mennä ja mitä haluat saavuttaa. 

Ratkaisukeskeisyyden ytimessä on sisäisen motivaation löytäminen ja herättäminen hyvillä kysymyksillä, kunnioittavalla asenteella, kannustavalla valmentamisella ja läsnä olevalla kuuntelemisella sekä aidolla kiinnostuksella. Coachingissa keskeisiä työkaluja ovat kysymykset ja erilaiset harjoitukset ja tehtävät. Pidän erityisesti niistä, joiden avulla voimme ohittaa mielemme ja etsiä vastauksia syvemmältä tasolta.


Tarvitsetko yksittäisen valmennuksen vai useamman?

Voit varata valmennusajan (75 min) tai neljän valmennuksen paketin laittamalla minulle sähköpostia marju.pakkanen@valopunos.fi. Löydät hinnat hinnastosta.

Voit varata itsellesi myös ajan maksuttomaan ja täysin luottamukselliseen etänä toteutettavaan 15-30 minuutin tapaamiseen. Se ei sido sinua mihinkään ja voit sen jälkeen rauhassa tunnustella, olisinko juuri sinulle sopiva valmentaja.

Teen myös ryhmävalmennuksia. Voit jättää minulle tarjouspyynnön niin suunnittelen juuri teidän tarpeisiin sopivan valmennuksen tai valmennuskokonaisuuden. Tapaamiset voidaan pitää joko kasvokkain tai etäyhteydellä.

Minä valmentajana

Minulle on tärkeää, että voit tulla luokseni juuri sellaisen kuin olet, niiden tunteiden kanssa, joita koet. Kaikki tunteet ovat tärkeitä ja niillä kaikilla on meille jokin viestin. Minä haluan kohdata sinut ja tunteesi sydämestä käsin, lempeydellä ja arvostaen sinun ainutlaatuisuuttasi.

Valmentajana autan sinua kartoittamaan nykytilannettasi ja kirkastamaan mahdollisuuksiasi ja omaa potentiaaliasi. Yhdessä rakennamme toimintasuunnitelman kohti tavoitteitasi ja vahvistamme sinun voimavarojasi. Minun tehtäväni on tukea sinua matkallasi. En tee päätöksiä puolestasi vaan pyrin tukemaan sinua siinä, että voit itse tehdä omaa elämääsi koskevat päätökset. Ohjaan sinua käsittelemään muutosta oman itsesi kautta. Ratkaisukeskeisenä valmentajana autan sinua kysymysten, meditaatioiden, erilaisten tehtävien (piirustus/kirjoitus/mielikuva) ja intuitioni avulla löytämään kosketuksen omaan sisäiseen valoosi, viisauteesi ja voimaasi.

Valmennuksen sisällöt lähtevät aina sinun omista tarpeista, siksi valmennukset ovat aina yksilöllisiä. Minun tavoitteeni on auttaa sinua löytämään sisimpäsi säihke ja saavuttamaan sinulle merkittävät päämäärät. Valmennus on aina ehdottoman luottamuksellista.

Onko sinulla kysyttävää?

Täytä alla oleva lomake niin palaan sinulle mahdollisimman pian!